Den nya Synkroniserings Centret för din Applikation

Meinberg pressenterar sin nya flexibla familjemedlem i LANTIME synkroniserings servrar. Den nya LANTIME M3000 är ett 3U rackmonterat system med ett komplett modul uppbyggt system.

Denna modullösning stödjer ett kundanpassat synkroniseringssystem genom att kombinera standard byggblock, vilket resulterar i en av de mest kostnadseffektiva och mångsida synkroniserings servrar på marknaden.

Full redundans finns också som tillval för klockans synkronisering

M3000 är den första produkten i Meinbergs nya IMS-serie (Intelligent Modular System), som erbjuder en inbyggd redundans för synkroniseringskällor, nätaggregat och kylning i kombination med ett mycket stort antal modulkort - som stöder hot-swapping och fältinstallationer.

18 st kortplatser i en 3U rackmonterade designen av LANTIME M3000 kan användas upp till fyra nätaggregat (både AC/DC-varianterna kan kompineras), två klockmoduler, en switch modul, ett CPU-kort och 10st I/O-kortplatser.

Full redundans finns också som tillval för klockans synkronisering, som utgör kärnan i ett LANTIME system. Varje klockmodul har en integrerad och mycket stabil oscillator som är disciplinerad av referenskällor så som GPS eller GLONASS-satelliter eller andra signaler, exempelvis 1PPS, 10MHz, E1/T1 samt IRIG tidkoder.

Meinbergs MRS (Multi Referens Source) koncept är inbyggd i IMS-plattformen, vilket gör att det är möjligt att välja en eller flera källor i nätverket som NTP-servrar eller PTP master. Klockor och frekvenser kan i ett användardefinierat prioritetsordning efter stabilitet. Varje M3000 levereras med två CLK kortplatser och ett RSC kort.

Om man använder båda CLK korten, krävs den nya RSC switch-kortet för att hantera mjuka övergångar från den primära klockmodulen till backup-modulen i händelse av ett fel eller förlust av synkronisering.

Den kraftfulla CPU-modulen är hjärtat på LANTIME M3000. Den har hand om gränssnitt samt konfigurationen, larmmeddelanden och statusinformation. Liksom alla LANTIME system, ger M3000 CPU kortet mycket exakt och tillförlitlig NTP-synkronisering till någon SNTP eller NTP-kompatibel klient.

Den kraftfulla CPU-modulen är hjärtat på LANTIME M3000

V6 firmware-plattformen erbjuder ett funktionsrik nydesignat webbgränssnitt samt ett kraftfullt SNMP interface för en perfekt integration av LANTIME i ditt centrala nätverks system.

Nya funktioner som Virtuell IP, DSCP och 802.1p Ethernet QoS klassificering, RADIUS och TACACS + autentisering samt integrerat av VLAN-stöd (IEEE 802.1Q) och full IPv6-kapacitet säkerställer att ett LANTIME system kan integreras i alla typer av nätverksmiljöer.

NTP prestandan av C051F CPU-modulen för M3000 gör det möjligt att svara på upp till 10.000 NTP förfrågningar per sekund.

Medan MRI-kortet stöder typiska MRS källor, tex 1PPS, 10MHz, DCLS och AM tidkoder (IRIG/AFNOR/IEEE1344 C37.118), accepterar ESI-modulens variabla frekvenser (1kHz-10MHz), 1PPS och E1/T1 signaler för telekommunikationstillämpningar.

Den E1/T1 inramade signalingången stöder full SSM/BOC-information och skickar korrekt information vidare till någon E1/T1 utgångskort (IMS-LIU).

Alla 10st I/O-kortplatser (MRI1-MRI2, ESI1-ESI2 och I/O1-I/O6) stödjer någon kombination av I/O-utgångsmoduler. Valet av redan tillgängliga IMS utgångsmoduler ger ett fantastiskt urval av utsignaler, men det kommer att utökas i framtiden att lägga till fler signaler och fysiska gränssnitt som behövs.

Den specifika Telecom LIU utgångsmodul erbjuder upp till 8 E1/T1 utgångar och lågt fas brus 10MHz sinusvåg LNO modul för sändningens applikationer är bland de IMS-moduler som redan finns på marknaden. Standardutsignaler som pulser (1PPS, 1 ppm och fritt programmerbara pulser) och frekvenser (10 MHz, 2.048MHz, frekvenssyntetisator 1kHz-10MHz) tillhandahålls av två mångsidiga I/O-kort som heter BPE och CPE. Dessa två moduler har utformats för att täcka ett brett spektrum av gränssnitt och signal/protokoll krav. Den funktionen går ut på att den har en två-sidig arkitektur av kortet. Del 1ansvarar för internt dirigering av bakplanet IMS-synkroniseringssignaler (i fallet med BPE) eller för autonomt generera ett brett spektrum av olika signaler med hjälp av en mikroprocessor (på en CPE), del 2 har hand om fysiska kontakter.

Alla 10st I/O-kortplatser (MRI1-MRI2, ESI1-ESI2 och I/O1-I/O6) stödjer någon kombination av I/O-utgångsmoduler.

Tack vare denna design, är det mycket lätt att stödja ett stort antal olika elektriska eller optiska fysiska gränssnitt, som BNC, SMA, twinax, 2-polig DFK, DSUB9 och ST/SC FO-kontakter.

Slutanvändaren kan enkelt utöka sin synkronisering lösning genom att lägga till flera moduler till M3000 när det behövs, vilket gör detta till en av de mest flexibla synkroniserings lösningar som finns idag.

I/O-kortplatser för M3000 kan också användas för att lägga till ytterligare nätverksgränssnitt genom att använda någon av IMS/LNE kort med antingen 4x10/100 Ethernet eller 4x 10/100/1000 Ethernet-portar. De teoretiskt stödda maximala antalet Ethernet-gränssnitt är 41 portar (10xLNEx4 Portar en CPU-port), vilket tillåter alla typer av olika nätverk layouter och separation av fysiska segment. LTOS V6 långtidsobservatörer binder funktionen gör det möjligt att användaren kan konfigurera anslutningar till nätverk med redundanta fysiska förbindelser för att överleva kabel och misslyckanden switch utan avbrott.

IEEE1588 (Precision Time Protocol, PTP) tillämpningarna stöds av den nya IMS-TSU-modulen med en kombinerad RJ45/SFP Gigabit Ethernet-port och en inbyggd kraftfull 1GHz dual core processor, vilket gör det möjligt att synkronisera hundratals PTP sekundära klockor.

Meinbergs IMS-TSU-modulen är en av de mest flexibla PTP-lösningar på marknaden, stödjer 1-steg och 2-steg-läget, Layer 2 (Ethernet), Layer 3 (IPv4 och IPv6), End-to-End och Peer-to-peer Delay mätningar samt unicast, multicast och hybridinställningar.

Meinbergs PTP-implementeringen stöder standard profil samt telekom profil, företagets profil och effekt profil drift. En IMS-TSU-modul kan konfigureras att fungera som en Master-enhet, eller en slav-enhet eller dynamiskt växla mellan dessa lägen (Ordinarie Clock). När du kör i slav-läge, kan synkroniseringen användas som en referens och synkronisera till en extern PTP-master på nätverket. Varje M3000 kan förses med upp till 10 IMS-TSU moduler, var och en av dem med sin egen oberoende konfiguration.

Detta erbjuder en möjligheten att bygga PTP-mätsystem liksom redundanta klockor master-eller PTP-översättare som, till exempel, är synkroniserade av en avlägsen Telecom profil Grandmaster över en WAN-anslutning och i sin tur blivit en lokal energiprofil Grandmaster Klocka för den lokala PTP-slav klockor.

Även om LANTIME M3000 finns med Active Cooling Module (ACM) med redundanta fläktar och integrerad temperatur och status övervakning, är det avsett att användas i en fläktlös konfiguration så länge det finns tillräckligt med rackutrymme så att luftflödet från botten till det övre locket på chassit. Fläktar, om så krävs, kan tillsättas när som helst och kan bytas vid ett fel.

LANTIME M3000 finns med Active Cooling Module (ACM) med redundanta fläktar och integrerad temperatur och status övervakning

M3000 säkerställer huvudsakligen att anslutningen tillhandahålls på en enda sida. Detta inkluderar kraft ingång liksom all synkronisering och nätverk in- och utgångar.

Frontpanelen med bakgrundsbelyst LCD-display och en USB-port service samt seriell konsol port erbjuder också tillgång till ACM fläkt kassett och menyknapparna för att gå igenom LCD-menyerna, om så behövs.